Remco Alfredszoon

Is als 2e zoon van een befaamde Timmerman, op zesjarige leeftijd in de leer gegaan bij een vriend van zijn vader die zelf kinderloos was. Maar zijn interesses gingen verder dan dat en leergierig als hij is heeft hij zich dus ook gestort op het leerbewerking en tingieten.
Op een jaarmarkt in Leyden ontmoet hij de eigenzinnige Marije, anders dan de meeste mannen kan hij haar vrijgevochten geest wel waarderen. Ze trouwen en krijgen een zoontje, Myrddin.

Ambachten: tingieten, leerbewerken en houtsnijden.

Marije Cornelisdochter

Is de dochter van een gegoede lakenkoopman en een herbergierster. Daar Marije enige kind was leerde haar vader haar lezen, schrijven en rekenen, zodat zij hem zou kunnen helpen in de zaak. Verder is ze een bekwaam Naaldbindster, Kaart- en Bandweefster. Ook houd ze het familievaandel hoog want ze verft stoffen en garen met natuurlijke verfstoffen, in de prachtigste kleuren.

Ambachten: verven met natuurlijke verfstoffen, naaldbinden, kaart-en bandweven, vinger weven en gaffelpunikken.

Myrddin Remcoszoon

De ondernemende zoon van Remco en Marije is een ambachtsman in de dop. Hoewel hij nog steeds graag met zijn vriendjes, zoals bijvoorbeeld Aure, speelt. Helpt hij steeds vaker zijn vader bij het uitoefenen van zijn ambacht. Jong geleerd is immers oud gedaan.

Folker Jacobsz

Is de jachtopziener van de Heren van Aemstel. Hij heeft als taak de bossen en duinen vrij van stropers te houden. Hij doet dit vol overgave en zonder genade. Maar wie appelen vaart, die appelen eet; een beter jager en stroper dan Folker is er in de wijde omgeving niet te vinden... Hij is getrouwd met Ariane en samen hebben ze een dochtertje Aure.

Ambacht(en): leerbewerker.

Ariane Annasdochter

Had als weeskind geen toekomst in haar dorpje Amstelledamme. Op 15jarige leeftijd kwam ze op de jaarmarkt Folker tegen die op zoek was naar een vrouw en haar wel zag zitten. Ze verkoopt de hazenvellen die haar man heeft gestroopt en probeert zich te bekwamen in verschillende ambachten waaronder kaartweven, gaffelpunnikken, borduren, en spinnen.

Ambacht(en): kaartweven, gaffelpunnikken, borduren en spinnen

Aure Folkersdochter

Is de slimme en eigenzinnige dochter van Folkert en Ariane. Aure is, zoals veel meisjes van haar leeftijd, een echte poppenmoeder. Ook kijkt ze graag als haar moeder netten maakt of andere nuttige handwerken doet. Soms probeert ze het zelf of "helpt" ze een handje mee en daar heeft moeder Ariane dan haar handen flink vol aan.